СУ "Николай Катранов" град Свищов

Училищен живот

 

Зелено училище - Филмова резиденция Лесидрен

СУ Николай Катранов - Свищов : Зелено училище -  Филмова резиденция Лесидрен От 26 до 30 април 2013 год. учениците от 2в, 3б, 3в, 3г клас с техните класни ръководители – г-жа Петя Попова, г-жа Силвия Александрова, г-жа Веселина Страшимирова и г-жа Красимира Атанасова взеха участие в училище сред природата във Филмова резиденция - Лесидрен.
         Първия ден децата имаха възможност да посетят покрития мост, етнографския музей и музея на Васил Левски в  град Ловеч. Бяха впечатлени от Къкринското ханче, където е заловен Апостолът на Свободата.
         Пристигайки в Детска република Лесидрен, учениците бяха очаровани от природата и условията, които комлексът предоставя. Беше изработена програма, която включваше различни занимания и атракции. Децата имаха възможност да участват в различни игри - пейнтбол, мини голф и кръстословици; да усетят тръпката на екстремните спортове - скално катерене и алпийски тролей; да покажат художествените си заложби  в редене на мозайка, грънчарство и рисуване. Всяка вечер децата участваха в детска дискотека и с голям ентусиазъм се включваха в организираните конкурси за таланти, най-щура прическа и най-невероятен грим, мис и мистър Лесидрен.
Децата посетиха, къща в с. Лесидрен, чийто собственик години наред е събирал различни предмети и ги е подредил в малка изложба.
Първите и смелите бяха възнаградени с грамоти.
Домакините  предоставиха възможност на децата да гледат филм в кинозалата, в която преди време са били презентирани новите български филми. Последната вечер завърши с лагерен огън под звуците на детски песни.
Времето бързо отлетя и учениците трябваше да се разделят с хубавата емоция и любезните домакини. Пожелаха си следващата учебна година отново да се видят.
Пътят към Свищов премина през едно историческо място, свързано с Априлското въстание - Рибарица. Децата изслушаха с интерес беседата за събитията от онези години и подвига на Бенковски. Последната спирка беше китното планинско градче Тетевен, което ни впечатли с красивата си природа и чистия въздух.
Всички се прибраха радостни и доволни, преизпълнени с положителни емоции и впечатления, които споделяха дни наред.

Файлове

Няма добавени файлове

Училище сред природата в град Хисар

СУ Николай Катранов - Свищов : Училище сред природата в град Хисар

В периода 23.04 - 27.04.2012 г. ученици от втори, трети и четвърти клас от СОУ ”Николай Катранов” с ръководители Красимира Атанасова, Веселина Страшимирова и Елка Георгиева участваха в „Училище сред природата” в гр. Хисар. Настроението, емоциите и преживяванията на всички надминаха очакванията им. Опознаха България, като посетиха Планетариум в Габрово, изкачиха връх Шипка и разгледаха паметника, научиха много за живота и делото на Христо Ботев при посещението на къщата музей в Калофер, на Васил Левски в Карлово, на Иван Вазов в Сопот. За пръв път децата влязоха в автентична историческа гробница- тракийска в Старосел и римска в Хисар. Запознаха се и с различни видове български занаяти, като се разходиха в работилниците в Етъра. Учебните занятия и игрите бяха на нетрадиционно място сред природата на красивите поляни в парковете до крепостните стени в Хисар. Сутрин по-големите ученици ходеха до минерални извори и започваха деня си с отпиване на топлата вода. А какво по-хубаво и ободряващо е от това да направиш утринна ведрина до символа на Хисар – извор Момина сълза.
Най-голяма атракция за децата бяха водната пързалка и топлите води на басейна в хотел Аугуста. Малките ученици достойно представиха училище „Николай Катранов” и град Свищов на всички посетени обекти с културното си поведение и знания по история на България. Техните ръководители им благодариха за това и им пожелаха да преживеят още много такива прекрасни моменти в ученическите си години.
Снимки от събитието ще намерите тук!
   

 

Файлове

Няма добавени файлове