Учител на годината 2015

По стара традиция в навечерието на 24 май – празника на българската просвета и култура и славянската писменост, Община Свищов определи награди за изявени учители и дейци на културата. 


Със званието „Учител на годината” за 2015 година бяха удостоени четирима педагози.  Плакет “Учител на годината” от СОУ “Николай Катранов” получиха Галя Иванова – учител по история и цивилизация и Елена Янкова – начален учител. 


Със званието „Достоен за Свищов” за 2015 година бе удостоена д-р Мария Тошева, краевед. Тя получи плакет, парична награда и книги. Отличието е за принос в популяризирането на културно-историческото наследство на града ни.
Със званието „Деятел на културата 2015”, плакети и книги бяха удостоени Иванка Пенева от НЧ „Трудолюбие – 1907” в с. Вардим, Маргарита Несторова от ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” и Елизабет Людмилова, също от свищовското читалище. 
Петима читалищни дейци и самодейци бяха отличените с плакети “За активна читалищна дейност”. 

Церемонията по награждаването се състоя на 21.05. 2015 г. по време на традиционната майска среща на кмета на община Свищов Станислав Благов с директори на училища и детски градини и ръководители на културни институции, просветни и културни деятели.