СЪСТЕЗАНИЕ MTEL ТАЛАНТ

Учениците от СУ „Николай Катранов“ в Свищов са новият „Мтел талант“. Техният проект „Театър на думите“ спечели над 1 200 000 гласа в продължилата един месец онлайн „битка“ в платформата talant.mtel.bg. Опонент на учениците от крайдунавския град бяха младежите от Американския колеж в София. Инициативата „Мтел талант“ подкрепя развитието

Опонентите им от Американския колеж в София също се представиха достойно, събирайки повече от 840 000 гласа за тяхната кауза – ученическият научен фестивал FISSION. За да възнагради техните усилия, Мтел ще подпомогне и техния проект.

Инициативата „Мтел талант“ се провежда за трети път и има за цел да открива млади надежди, да развива ума и таланта им и да им предоставя необходимата публичност, така че успехите им да достигнат до повече хора. Тази година за участие в конкурса бяха поканени 25 от училищата в страната с най-висок успех от задължителните матури според класацията на МОН. Финалната селекция на проектите беше определена от жури в състав журналистите Лора Крумова и Галя Щърбева, преподавателят във Факултета по математика и информатика в Софийския университет доц. д-р Петко Русков, основателят на Софтуерния университет Светлин Наков, Людмила Атанасова от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел.

Първият „Мтел талант“ е певицата Люба Илиева, която както миналата година, така и тази, отново подкрепи инициативата. Като носител на титлата и с подкрепата на телекома, Люба вече записа първата си самостоятелна песен.