МАРГАРИТА КАРАИВАНОВА С ПЪРВИ МЕСТА В ПЕТ ОБЛАСТНИ ОЛИМПИАДИ

Портрети на талантливите и успешни ученици на СУ „Николай Катранов”

Маргарита Георгиева Караиванова ученичка в VII б клас е с първи места в областния кръг на пет олимпиади, като в три от тях е класирана за националния кръг. Ето и списъка на нейните успехи: 1. Олимпиада по „История и цивилизация” областен кръг – I място в страната, класирана за национален кръг.

2. Олимпиада по „Биология и здравно образование” областен кръг – І-во място, класирана за национален кръг с V място в страната,.

3. Олимпиада по „Техническо чертане” Първо място, класирана за Националния кръг

4. Олимпиада по „Български език и литература” областен кръг, 88 точки – II място в областта.

5. Олимпиада по „Химия и опазване на околната среда” областен кръг, 87 точки – II място в областта.

По протокола на националната комисия към МОН от Областния кръг на олимпиадата по „История и цивилизация” тя е с най-висок резултат от всички предложени от страната ученици, с резултат 91 точки от 100. За учебната 2015-2016 г. тя спечели и основна стипендия по история от конкурса „1000 стипендии” съвместно с учителката си Галя Иванова Маргарита спечели и Първото място на състезанието по математика в памет на Нина Ташева в ДТГ „Д. Хадживасилев”

Таблицата с постиженията и успехите на Маргарита Караиванова изглежда и звучи прекрасно и невероятно. Искахме да разберем как се постигат такива резултати. Колкото и да настоявахме, тя така и не отговори на въпроса по колко часа на ден учи. Каза, „колкото трябва” и, че всеки ден е различно, Зависи от учебната програма и поставените от преподавателите задачи, домашни… Но не се чувства претоварена, остава и време за приятели, разходки, телевизия. Майка и също определи режима и за самоподготовка с едно изречение:”Учи като за училище”. Каза ни още, че съучениците и се радват, поздравяват и аплодират за всеки успех.

Всички в училище ти се радваме и те поздравяваме Маргарита! Ти си гордост за училището!