“60 ГОДИНИ НА НИВО” – НАГРАДИ ОТ КОНКУРС В ГР. РУСЕ

Награди от конкурс на Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ за Яница Димитрова от 3 В клас и Далия Начева от 1 В клас
Институцията, която измерва нивото на река Дунав, отбелязва 60-годишнината си и част от честванията бе конкурсът за детски рисунки, фотографии и литературни творби на тема „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“.
Прекрасните детски картини посрещаха гостите на официалната церемония още във фоайето на Доходното здание в Русе. След награждаването рисунките и фотографиите бяха прибрани от организаторите, тъй като с тях ще се проведе благотворителен базар в полза на деца в нужда – съобщи Божидар Янков Директор на дирекция „Европейски програми, проекти и връзки с обществеността” в Агенцията.
Общо 60 награди връчи изпълнителният директор на ИАППД инж. Павлин Цонев, който бе категоричен, че инициативата, проведена за пръв път тази година, ще продължи. Освен плакети, предметни награди и печатни издания с отпечатаните им рисунки, за талантливите малчугани имаше и концерт на фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“, коктейл, както и разходка по река Дунав с най-стария кораб в Агенцията – „Дунав“, който е бил е част от Дунавската флотилия и минохвъргач.