Национално състезание „Моята Родина“

България е моята родина, моят дом, семейство, приятели… Тук сме родени и израснали. България е страна с многовековна история, богато културно наследство и уникална природа. Но за да обичаме Родината, не е достатъчно само да се възхищаваме на богатството и красотата ѝ. За да станем истински граждани на нашата страна, трябва да изучаваме историята си, да познаваме и обичаме българския език, да уважаваме държавните символи на страната, да спазвате законите ѝ.

С това поетично въведение ще разкажем за незабравимото първо участие на нашите финалисти в Националното състезание „Моята родина”. В първия кръг на националното състезание “Моята Родина”, който се проведе през ноември 2017 г., се включиха 64 ученици от II до X клас на Средно училище „Николай Катранов”.

Всички участници получиха сертификати за своето отлично представяне. Златни медали получиха: Светослав Светославов Йорданов от IV a клас, Любомира Петкова Димитрова – 10 а клас. Сребърни медалисти бяха: Аделина Ивайлова Иванова и Тея Цветелинова Богданова от III в клас.

През февруари 2018 г. се проведе втория кръг на състезанието, в който участваха 49 ученици. Катрановци завоюваха 9 медала. Златни медалисти са Божана Велкова Великова и Никола Теодосиев Драшански от III а клас, Любомира Петкова Димитрова – 10 а клас. Сребърни медали спечелиха Марая Бориславова Борисова от II в клас, Александра Анатолиева Асенова от III а клас и Димитър Николаев Георгиев от III г клас. Бронзови медали получиха Елия Бориславова Борисова от III а клас, Мирела Иванова Митева – III в клас и Светослав Светославов Йорданов – IV a клас.

За финала на състезанието „Моята Родина” се класират 6 ученици, които са участвали и на двата кръга и са постигнали високи резултати.Това са Тея Богданова, Божана Великова, Никола Драшански, Димитър Георгиев, Светослав Йорданов и Любомира Димитрова.

Поздравления за учениците и техните учители! Пожелаваме успех на финала, който ще се проведе на 28 и 29 април 2018 г. в Стара Загора!

Галя Иванова, СУ „Николай Катранов“