3 деца от СУ „Николай Катранов” победители в конкурса на „АЗ-буки” и МОН

В първия национален фотоконкурс под патронажа на г-жа Меглена Кунева, бивш вицепремиер и министър на образованието и науката в календар издаден от издателство „Аз Буки” снимката на Далия Начева от II в клас / с учител Петя Попова , е на корицата и освен нея на страници в календара са две фотографии на Елина Блажева и една на Преслава Чепанова от ХI а клас.

Календара на ” АЗ-буки” и МОН за 2017 година, който съдържа 13 фотографии е с четири фотографии от СУ „Николай Катранов”.

Близо 400 фотографии на ученици от І до ХІІ клас си оспорваха наградата в Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото”. Той се организира от национално издателство „Аз-буки” и МОН с цел популяризиране на ученическото творчество и представата на младите хора за училището, в което трасират своето бъдеще. Най-добрите снимки, красят календара на „Аз-буки” за 2017 година.

Членове на журито са утвърдени имена от сферата на изкуствата и фотожурналистиката – проф. д-р Станислав Семерджиев – ректор на НАТФИЗ, президент на Международната асоциация на висшите училища по кино и телевизия; инж. Цветанка Апостолова – директор на Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография; Олег Попов– фоторепортер, единственият българин, част от мениджърския екип на агенция „Ройтерс“; д-р Адриана Любенова – преподавател по иконопис в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Новият календар е вече в училище и на неговата корица грее снимката на Далия Начева от ІІ в клас, с учител Петя Попова. За вестник „Аз-буки” тя споделя:

„Много се радвам за нея, това е втори подобен успех – казва класната ѝ Петя Попова. – Тя е от семейство на музиканти, свири на пиано, съчинява стихотворения, снима – въобще има много хобита. Прекрасно, наистина прекрасно дете. Кака е и на две близначета на около годинка – момче и момиче.“

На снимката са щастливите лица на три от децата от ІІ в клас-Аделина Иванова, Любомира Матова и Габриела Иванова.

Елина Блажева има номинирани 2 снимки. На страницата за месец юли е поставена нейната снимка „В очакване на първокласниците” от класната стая на г-жа Ценка Димитрова, ІІІ а клас и на страницата за месец септември снимка от първия учебен ден с г-жа Веселина Страшимирова и нейните ученици от ІІІ в клас.

Снимката на Преслава Чепанова е поставена на страницата за месец юни и на нея е ученичката Петра Мочкова с европейското знаме в двора на училището./ІІІ б клас, учител Снежана Блажева/ В статията на вестник „Аз-буки” с резултатите от конкурса е написано: „С общо четири отличени фотографии СУ „Николай Катранов”-Свищов, е безспорен победител в неофициалното отборно класиране.” А в поздравително писмо до директора на училището г-н Генади Иванов подписано от д-р Надя Кантарева-Барух директор на издателство „Аз-буки” се казва:

„Господин Директор, Приемете поздравленията ни за успеха на Вашите ученици. За екипа на издателство „Аз-буки” успехът е за целия педагогически екип на ръководеното от Вас училище” С пожелания за бъдещи успехи и с увереност в доброто ни партньорство.