Първо място за І-ви в клас в конкурс на Националния дворец на децата

Организатори на „Коледа в нас”: Детската телевизия „Аз мога, аз знам”, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина, Столична община и Национален дворец на децата. Те успяха да съберат, излъчат и номинират организирани Коледни тържества, разкриващи огромния творчески потенциал и енергия, които носят българските учители и българските деца от страната и извън пределите на Родината.


Тържествата се излъчиха по детската онлайн телевизия „Аз мога, аз знам”, по някои ТВ канали и на стената на Борисовата градина. Хората имаха възможност да се потопят в неповторимата и празнична  атмосфера. И независимо, че Коледа е  отминала, то духът й е останал като пламъче, което не угасва. 

Сред номинираните над 200 училища  и детски градини са тържества на деца и ученици от град Свищов – на I в клас от СУ ”Николай Катранов”  с класен ръководител Стефка Николаева и на ОДЗ ”Чиполино” гр.Свищов. В крайното класиране СОУ ”Николай Катранов”   зае I –во място в категория „Училища в страната”, а ОДЗ ”Чиполино” – II място в категория „Детски градини”. Другите две категории бяха „Български училища зад граница” и „Вокални групи, инструментални състави и училища по изкуствата”.
Журито в състав: Лили Спасова – Държавна агенция за българите в чужбина председател,Чавдар Стойчевски – тв журналист и сценарист,Лили Младенова –педагог, Ива Симеонова -поетеса /Сърбия/,Олег Жаблянов– продуцент, бе очаровано от подбраните сценарии, идеи и изпълнения на децата и учителите от град Свищов.

На тържествена церемония с много песни и танци, нашите отличени ученици и ръководители получиха купа, грамота, книги с песни, стихове, приказки, “Нова книга с гатанки”, диск с приказки, пуканки ”Зайо Байо”.

Коледното тържество, което учениците от I в клас на СУ ”Николай Катранов” проведоха в Градската библиотека на 18.12.2013 г. и Коледното тържество на ОДЗ ”Чиполино” бяха заснети с любезното съдействие на Кабелна телевизия „Видеосат” – гр.Свищов, за което им изказваме гореща благодарност!