Цветна олимпиада

Националната образователна инициатива “Цветна олимпиада” се организира от сдружение “България си ти!” с подкрепата на Общината и Регионалния инспекторат по образованието. Целта е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания, чрез съревнования по различни учебни дисциплини.
През 2014/2015 учебна година „Цветна олимпиада“ e в Националния календар на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски“, Асоциацията на учителите по български език и литература, с подкрепата на Издателство „Просвета“ и верига магазини „Технополис“.


11 училища от Великотърновска област се включиха в “Цветната олимпиада”, която се провежда за втора поредна година. Състезанието се проведе в продължение на седмица, като обхвана над 300 ученици от 8 до 12 клас. Те разполагаха с 2 астрономически часа, за да решат тестовете. Съревнованието е по: български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Най-голям брой участници са се явили на олимпиадата по роден език.
В съревнованията във Велико Търново са участвали възпитаници на ПМГ “Васил Друмев”, Езикова гимназия, Старопрестолна гимназия по икономика, Хуманитарна гимназия и СУ “Владимир Комаров”. Горна Оряховица са представяли младежи от СУ “В. Грънчаров” и ПГЕЕ “М. Ломоносов”, а Павликени – СУ “Бачо Киро”. Към инициативата тази година са се присъединили още СУ “Н. Катранов” и Държавната търговска гимназия в Свищов, както и ПГ по механизация на селското стопанство в Златарица.
От СУ „Николай Катранов” в състезанието се включиха 44 ученика.


Победителите бяха наградени от водещи обществени личности, представители на ръководствата на съответните общини и на РИО. 
Награждаването на победителите беше в Град ВеликоТърново, Голямата зала на Общината от 16:00 ч. на 28 ноември 2014 г. със специалното участие на Гласовете на „България си ти!“ – Сандра Сълкова – Сантра и Васил Иванов – Декстър. 
Диян Богданов от ХІІ б клас е един от победителите. Той е единствен във Великотърновска област с максималните 20 точки в състезанието по информационни технологии. Учител на Диян по информационни технологии е Йорданка Илиева.


Поздравления и за двамата и пожелания за нови успехи!