СУ „Н. КАТРАНОВ” НА ПЪРВО МЯСТО В ОБЛАСТТА СРЕД ДЪРЖАВНИТЕ УЧИЛИЩА ПО РЕЗУЛТАТИ ОТ МАТУРИТЕ

ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СТРАХОТНИТЕ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ!Информация и статистика за резултатите от ДЗИ/Държавни зрелостни изпити/:СОУ „Николай Катранов” е на:ПЪРВО място в област Велико Търново сред държавните училища по резултати от двете матури с резултат 5.28ПЪРВО място в област Велико Търново сред ВСИЧКИ училища от втората матура с 5,41.
Втори са ПМГ с 5,31, а третото място си делят Американски колеж “Аркус” и Езикова гимназия с по 5.20.ВТОРО място в област Велико Търново сред ВСИЧКИ училища от двете матури с резултат 5.28, само на 0,01 /една стотна/след Американски колеж “Аркус” с резултат 5.29.ТРЕТО място по БЕЛ с резултат 5.15. Класирането води “Аркус” с 5,38. На второ място са Езикова гимназия с 5.18. 137 дванадесетокласници имат по две отлични оценки. 45 от тях са от ПМГ “Васил Друмев”, 36 – от Езикова гимназия, а по 9 са ученици от Американски колеж “Аркус”, СОУ “Емилиян Станев” и СОУ “Николай Катранов” в Свищов.
От СОУ „Николай Катранов” това са”:
Веселин Стефанов Василев, Виторио Иванов Величков, Деница Боянова Петрова, Жаклин Павлинова Станчева, Кристина Константинова Пътева, Лилия Иванова Иванова, Нелина Недкова Неделчева, Радослав Николаев Варадинов, Цветомир Радославов Любенов.
Пет ученици имат пълни шестици /6,00/: Борислав Николаев Борисов-английски език, Виторио Иванов Величков, Деница Боянова Петрова, Гергана Даниелова Йорданова и Цветомир Мирославов Любенов по биология и здравно образование.

Девет ученици има отлични оценки по БЕЛ, с най-висок резултат е Лилия Иванова Иванова-5,86. Преподавател на учениците по БЕЛ е старши-учителя Ангел Ангелов.Най-много ученици /19/ са се явили на втори изпит по биология и здравно образование, като 15 от тях са получили оценка отличен и четирима от тях имат оценка отличен 6,00: Виторио Иванов Величков, Гергана Даниелова Йорданова, Деница Боянова Петрова и Цветомир Радославов Любенов. Преподавател на учиниците по по биология и здравно образование е старши учител Роза Кръстева-Попова.По английски език са се явили 6 ученици, като 5 от тях имат оценка отличен, а Борислав Николаев Борисов е с оценка отличен 6,00. От Американския колеж на изпит по английски език с оценка отличен 6,00 е само един ученик. Преподавател на учениците е старши учител Евдокия Маринова!
С отличен успех /средно аритметично/ по двете матури са 12 ученици от 32 явили се.
С най-висок успех от двете матури са: Лилия Иванова Иванова-5,92, Жаклин Павлинова Станчева-5,90 и Цветомир Радославов Любенов-5,87.Класен ръководител на учениците е старши учител по ИКТ Соня Димитрова.Успехите и постиженията на нашите ученици показват, че те са не само Мтел таланти, че са успешни не само във всяка област, но преди всичко в учебните занимания.

БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ВИСОКИЯ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ НА УЧИТЕЛИТЕ! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА НАЙ-УСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ!СКЪПИ УЧЕНИЦИ, СЛЕДВАЙТЕ И СБЪДВАЙТЕ МЕЧТИТЕ СИ! ВИЕ МОЖЕТЕ!