ЛЮБОМИРА ДИМИТРОВА ЩЕ ПРЕДСТАВЯ СТРАНАТА НИ В КОНКУРС В МОСКВА

На проведения на 9 и 10 февруари в София, национален кръг на XI Международен конкурс за разработване на проекти в сферата на математиката и икономиката „Математика и проектиране“ – MITE Methodology and Information Technologies in Education, отличната ученичка на СУ „Николай Катранов“- Свищов доказа високото си ниво на подготовка измежду стотици участници в 18 ученически и 4 учителски проекта. Избрантите проекти са се състезавали в 9 различни категории. Първо място в категорията „История на математиката/икономиката“ заема свищовската възпитаничка на СУ „Николай Катранов“ Любомира Димитрова. Нейн научен ръководител по проекта е преподавателката по информатика и информационни Соня Димитрова. 
Отличената разработка на тема „Равновесието в живота на Джон Наш“ беше удостоена и с Голямата награда в конкурса. В рамките на Голямата награда организаторите покриват половината разходи по престоя на авторите на 4 заслужили проекта в Москва по време на предстоящия международен етап на конкурса.
В руската столица защитата на проекта е пред международно жури на английски език и Любомира ще се състезава с участниците, спечелили първи места в националните кръгове на останалите държави-участници в конкурса.
Пожелаваме успех на талантливата и умна Любомира Димитрова в предстоящия международен конкурс!