СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ” ПОСРЕЩА ПАРТНЬОРИТЕ ПО ПРОЕКТ НА ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+

От 21 до 26.02.2016 година СОУ „Николай Катранов” е домакин на втората работна среща на партньорите по проект „Запознаване с нашите страни – ние сме обединени в Европа”. В работната среща ще участват 27 учители и ученици от Литва гр. Кретинга, Полша – гр. Побезка, Турция – гр. Истанбул и Гърция – гр. Родос. Координатор на проекта и организатор на срещата е преподавателката по английски език г-жа Оля Михова.
Основните теми на проекта са: традиции, обичаи, фолклор, традиционни песни и танци, ястия и напитки, спорт и игри от нашето детство. Основни дейности са: организиране на викторини по дадените теми, изработване на кулинарна книга с рецепти, участие в познавателни игри свързани с историята, традициите и обичаите на отделните държави, организиране и участие в спортни мероприятия и турнири, споделяне на методически похвати и методи в обучението по история, география, изобразително изкуство, музика и спорт.
Програмата по посрещането на партньорите включва: запознаване с историята на училището в училищния музей, презентации за спортната история и успехи на България и традиционни игри; спортни състезания по хандбал, баскетбол и тенис на маса; концерт, разходка в Свищов и екскурзии до Велико Търново и Русе.
Пожелания за ползотворна работна среща и хубави срещи и спомени за гостите и домакините!