Микаела Златанова – първо място в национално състезание за креативно писане на английски език

а 22 април 2017 г. в Американския колеж в Благоевград бяха наградени победителите от Седмото национално състезание по творческо писане на английски език „Creative Writing”. То се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“, под патронажа на Министерството на образованието и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.

В конкурса участват ученици от шести до дванадесети клас, изучаващи английски език. На изпита те са провокирани с креативни теми, по които трябва да сътворят есета на английски език в рамките на един час. Творбите се оценяват от регионално жури, което включва англоговорящи специалисти и учители, и поне един човек, който говори английски като майчин език, а най-добрите есета се изпращат на национално жури, което избира победители във всяка възрастова група.

Тази година сред наградените национални финалисти е възпитаничката на СУ „Николай Катранов” Микаела Златанова, която спечели и първо място в своята възрастова група. Ръководител на Микаела е учителката по английски език д-р Евдокия Маринова. В есето си единайсетокласничката по артистичен начин насочва вниманието на читателя към все по-актуалните проблеми, свързани с опазването на околната среда и консуматорството на съвременното общество. Микаела Златанова участва в състезанието за първа година и става първия класиран ученик от „Николай Катранов”, което освен личен успех, е и поредното високо постижение за СУ „Николай Катранов“.