СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ ПОЛУЧИХА СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

На официална церемония на 4 юли 2023 г., в присъствието на учители и родители, седмокласниците на СУ “Николай Катранов” получиха своите свидетелства за основно образование.

Директорът г-н Генади Иванов поздрави учениците и връчи лично документа на всеки един от тях.

За поредна година СУ „Николай Катранов“ изпраща един успешен випуск седмокласници, постигнали много високи резултати в учебната дейност и редица национални и международни олимпиади и състезания. Повод за гордост за поредна година са и резултатите на катрановци от Националното външно оценяване след VII клас: С най-висок резултат от випуска е Теодора Мирославова Маринова, постигнала 96,5 точки на изпита по БЕЛ, 97 точки – на изпита по математика, и 91,5 точки – на изпита по английски език. По информация на началника на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева, споделена в медиите, резултат над 95 точки по БЕЛ имат само петима ученици в област Велико Търново, а по математика само 14 ученици – и Теодора е една от тях. След нея във випуска е Марая Бориславова Борисова – с 90 точки на изпитите по БЕЛ и математика, и максималните 100 точки на изпита по английски език. С отлични резултати на всички изпити са още Рая Юлианова Савова, Виктория Миленова Кръстева, Цветомир Христов Стаевски.

Явилите се по желание ученици на НВО по английски език са постигнали отлични резултати, постигайки средно ниво от 91,68 точки, което отново е с близо 8 точки по-високо от средното за областта и над 5 точки спрямо националния среден резултат.

Отличните постижения на седмокласниците са резултат от добрата работа на учителите по български език и литература Елена Ангелова-Богданова и г-жа Маргарита Петрова, по математика – г-жа Албена Младенова и г-жа Велина Атанасова; по английски език – г-жа Маргарита Петрова.
Поздравления, скъпи ученици и учители! Гордеем се с вас!

Тази година СУ „Николай Катранов“ предлага прием в VIII клас в две профилирани паралелки: профил „Чужди езици“ с английски език и немски език, и профил „Природни науки“ с интензивно изучаване на английски език.

Успех и весела ваканция, прекрасни момичета и момчета! Бъдете смели и последвайте мечтите си!